Emilie Govaerts - Valerie Maes - Kristien Smet: Touch of Gold Marketing

Sociale Media Communicatie

Het ultieme plan!

Het ultieme sociale media plan? Het bestaat!

Emilie Govaerts - Valerie Maes - Touch of Gold Marketing

We horen steeds vaker feelgood ondernemers en communicatieverantwoordelijken in organisaties zeggen dat ze het moe zijn: de onzin op sociale media. De nepheid, de eenheidsworst, de inspiratieloze boodschappen, de wedstrijd om de hardste schreeuw. En weet je wat: we feel you!

We snappen he-le-maal wat je bedoelt, ook wij willen soms wel eens de handdoek in de ring gooien: want hoe handig je er ook in wordt, let’s be totally honest, het kost tijd en moeite om consequent op te dagen op social media.

Waarom je het niet mag en kan opgeven? Omdat je met je social media en online zichtbaarheid je doelen kan realiseren. Het is een handig hulpmiddel dat je absoluut wil inzetten voor je organisatie, omdat het simpelweg nog steeds de meest efficiënte manier is om je doelgroep te bereiken.

Het geheim? Een sociale media communicatieplan creëren dat haalbaar en effectief is, reactie uitlokt én je verkoopstrategie ondersteunt.

Touch of Gold Marketing - Sociale Media Communicatie

Hoe werkt het?

01 - Voorbereiding

Laat dat superbrein maar draaien! Om een waardevol sociale media communicatieplan op te maken, hebben we jouw input nodig. Je start daarom met een aantal opdrachten, zodat we jou en je bedrijf beter leren kennen.

02 - Strategiesessie

We bekijken je input en ideeën met een kritische blik en stellen je bijkomende vragen. Op het einde van deze sessie hebben we een duidelijk beeld van je visie, je communicatiestijl, de belangrijkste thema’s en jouw “tone of voice”. Eerst toch wat meer tijd nodig om je strategie op punt te zetten? Ook dat kunnen we met jou doen.

03 - Branding en beeldmateriaal

We brengen je huidige branding en visueel materiaal in kaart en breiden je bestaande huisstijl uit met de elementen die nodig zijn (zoals extra kleuren, lettertypes, vormen, elementen,…) om sociale media templates te kunnen maken die bij je communicatieplan passen.

04 - Het plan

Daarna gaan wij voor jou aan het werk met je strategisch sociale media communicatieplan. We creëren een jaarplan en een groter kader waarin je later eindeloos aan de slag kan gaan. Daarna werken we één maand van je plan volledig uit met maximaal 3 berichten per week, inclusief beeldmateriaal en tekst in jouw brand voice.

05 - Training

We dompelen je helemaal onder in de wondere wereld van strategisch communiceren. We bespreken het jaarplan en laten je zien hoe de structuur tot stand kwam, welke visie er achter zit en hoe je binnen je plan moeiteloos kan variëren en eindeloos nieuwe berichten kan bedenken.

We voorzien voor maand 2 tem 6 praktische richtlijnen en concrete instructies om zelf met je communicatieplan aan de slag te gaan en bezorgen je tussendoor ook nog feedback.

06 - Resultaat

Met deze (bewezen, getest en goedgekeurde) aanpak kan je op lange termijn je doelen bereiken, je feelgood vibes hoog houden én eindelijk echt je draai vinden in je communicatieplan en de uitvoering ervan. De feelgood vibes krijg je er gratis bovenop!

07 - Bonus Workshop: Meet, evalueer en optimaliseer het succes van je communicatieplan!

Als bonus nodigen we jou graag uit als onze gast voor de Workshop “Meet, evalueer en optimaliseer het succes van je communicatieplan!” die we organiseren op donderdag 25 april 2024. In deze workshop leer je onder andere wat de parameters zijn waarop je je kan baseren om het succes van je communicatieplan te meten en wat je kan doen om bij te sturen.

Need anything else?

We got you covered!

Canva

Canva is een handig programma waarmee je zonder grafische kennis op een professionele manier je huisstijl kan gebruiken voor visuals, drukwerk en digitale bestanden. Wil je hier volledig zelf mee aan de slag? Deze training maakt je volledig onafhankelijk én zorgt ervoor dat je volledig zelfstandig prachtig visueel materiaal kan aanmaken.

Extra

Heb je de communicatiemicrobe goed te pakken maar nu en dan of regelmatig nog nood aan wat feedback, een kritische blik en advies? Ook hiervoor kan je op ons rekenen.

het Pakket

Het ultieme sociale media plan bevat de ideale mix tussen consultancy (wij doen het voor jou) én training (je kan er zelfstandig mee verder aan de slag).

Dit doen we voor jou:

We analyseren en optimaliseren je sociale media bedrijfsprofielen en selecteren voor jou de kanalen die het beste aansluiten bij je doelstellingen en je publiek

We creëren een strategisch jaarplan met thema’s die passen bij jouw bedrijfsvisie, je waarden en je unieke communicatiestijl

We zorgen voor een volledig uitgewerkte berichten en visuals voor één maand en geven je concrete richtlijnen voor de volgende maanden, zodat je makkelijk hierop kan variëren zonder elke keer het warm water opnieuw uit te vinden

We delen al onze tips & tricks over sociale media met jou en maken van jou dé sociale media expert voor je bedrijf

Dit leer je:

Je leert communiceren vanuit strategisch standpunt, zodat je sociale media als tool kan inzetten ter ondersteuning van je verkoopstrategie (zonder heel de tijd te verkopen!)

Je leert alle ins & outs over sociale media: waarom, hoe en wanneer je communiceert om optimale resultaten te behalen

Je leert hoe je moeiteloos nieuwe berichten maakt zonder in herhaling te vallen

Je leert impactvol communiceren met je volgers, zodat je een duurzame relatie met hen opbouwt die je op lange termijn meer omzet garandeert

Tijdens de bonus workshop leer je ook hoe je je resultaten kan meten, evalueren en bijsturen om nog meer uit je communicatieplan te halen

Ready, set, GO!

Klaar om van sociale media je ultieme communicatiekanaal te maken? Boek een Ontdekkingsgesprek!

Pin It on Pinterest